***       Водещите вечерни новини       на 13 ноември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 13 ноември 
Коментари Харесай

Водещите новини! С фалстарт започна работата на новия Столичен общински съвет. ЕС осъди Хамас за използването на болници и цивилни като „жив щит“


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 13 ноември   

 

Асен Василев заяви, че в бюджета за 2024 година има отделени 12 милиарда лв. за финансови разноски, от които 10 милиарда лв. са за потребна инфраструктура за бизнеса.

„ Това, което има България, като условия за развиване на стопанската система е неповторимо. Бизнесът гради гръбнака на тази среда, а страната ви подава ръка, с цел да отбележим осезателен прогрес “, сподели министърът. 

Той увери, че налозите за бизнеса няма да се покачват през идващите години, а страната ще подкрепя вложенията посредством гаранции. „ С промени в Закона за поощряване на вложенията ще може да се дават 100% от това, което Европа разрешава като държавни помощи за финансови вложения за бизнеса. Това ще форсира натрупването на физически капитал в страната “, счита министърът на финансите.

***

С провал стартира работата на новия Столичен общински съвет. На първата си сесия общинарите не съумяха да изберат ръководител. 

При наново гласоподаване още веднъж няма определен ръководител на (СОС).

Никой от четиримата претенденти не съумя да събере повече от половината гласове на общинските съветници на първото гласоподаване, по тази причина сред първите двама по резултат - Бонев и Тонова, се организира ново гласоподаване.

Общо гласувалите втория път общински съветници са 44, а недействителните бюлетини са 12. Бонев получи 23 гласа, а Тонова – девет.

***

Васил Терзиев се отхвърля от защитата на НСО. Така четвъртият в страната - кметът на столицата, няма да употребява услугите на държавната работа.

***

„ Призоваваме всички останали групи да ни дадат този заем на доверие “, съобщи пред публицисти Борис Бонев, общински консултант от " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ), откакто през днешния ден Столичният общински съвет (СОС) не можа да си избере ръководител.

Следващото съвещание, на което СОС ще направи трети опит за избор на ръководител, е планувано за 20 ноември от 10.00 часа.

***

Те бяха в ареста с непрекъсната мярка за задържане под стража, наложена с решение на Районния съд в Бяла Слатина. Защитата обаче през днешния ден обори изказванията на прокуратурата, че двамата биха могли да окажат въздействие върху следствието, оповестява Нова телевизия. 

***

Семейството пристигнало пред входа на заведението, само че защитата не ги позволила да влязат, тъй като нямало свободни места. Малко по-късно бащата се върнал с пушка в ръка. Охранители се обадили на тел. 112, а пристигналите служители на реда съумели да арестуват единствено майката и сина, тъй като бащата избягал, съобщи БТВ.

Мъжът е престъпно проявен, прочут на криминалистите в курортния град.

***

Двадесет и седемте страни от Европейския съюз осъдиха " Хамас " за това, че употребява лечебни заведения и цивилни жители като " жив щит " във войната против Израел, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел през днешния ден съобщи, че в същото време блокът е изискал от Израел " оптималната въздържаност при набелязването на целите, с цел да се избегнат човешки жертви ".

***

„ Командването на Въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ) разгласява фрагменти на боеприпас на палестинската терористична формация Хамас, потопен на дъното на Средиземно море ", съобщи медията от Еврейската страна.

ВИДЕО

***

Асошиейтед прес дефинира назначението на Дейвид Камерън за външен министър като извънредно необикновен ход и отбелязва, че във Англия рядко се случва някогашен водач да заеме висок пост.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР